Јапонски филозоф живеел 15 години само на Спирулина

 

Спирулина е храна која го содржи сите потребни состојки за живот! Пример за тоа е јапонскиот филозоф Торо Матсуи кој живеел повлечен од цивилизацијата 15 години во планината Хаконе јадејќи само спирулина.

 

Слични статии